Így nézne ki a Barbie-baba, ha egy átlagos testalkatú nőről mintázták volna

A Barbie baba 1959-es megjelenése óta már számtalanszor felmerült az a kérdés, hogy miért is nem úgy néz ki, mint egy valóságos nő? Vagy hogy nézne ki, ha igazi nő lenne.

Erre a kérdésre már több médiafigyelmet kereső nő is próbált a saját módján választ adni. A legutóbbi ezek közül az ukrán barbie-lány, aki valószínűleg plasztikai műtétek tömkelegét végeztette el magán, csak hogy olyan legyen, mint Barbie.

Kattints bármelyik képre a galéria megtekintéséhez!



Érdemes feltenni a Barbie babával kapcsolatban azonban azt a kérdést is, hogy egy játékbabának valóban pont úgy kell kinéznie, mint a valóság? A régi babák úgy néztek ki, mint a valóságos emberek? Bár régebben inkább gyermekeket mintáztak a babák, de természetesen azok testalkata sem felelt meg a valóságos gyerekekének.


Egy amerikai művész (digital artist) Nikolay Lamm viszont annyira kíváncsi volt arra, hogy miként nézne ki Barbie, ha olyan lenne, mint egy karcsú, de normális testalkatú nő, hogy megalkotta a saját babáját. A művész így magyarázza munkáját:, "Még ha csak kicsi is rá az esély, hogy Barbie negatív hatással van a lányokra, de ha a normál Barbie jó néz ki, a Mattel cég miért nem gyárt normál méretű Barbie babákat?.. Meg akarom mutatni az embereknek, hogy a normál méretű Barbie még jobban néz ki, mint az eredeti. Szerintem az átlagos, az nagyon szép!





Persze a Barbie-kérdésben mindig voltak mindenféle vadhajtások, ezért láthattunk már, legalábbis képeken plus-size Barbie-t, de egészen kövéret is.







Így nézne ki a Barbie-baba, ha egy átlagos testalkatú nőről mintázták volna Így nézne ki a Barbie-baba, ha egy átlagos testalkatú nőről mintázták volna Reviewed by Tempera on december 14, 2013 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.