Ijesztően szép magassarkú

A dél-afrikai dizájner, Leanie van der Vyver egy történetet szeretett volna elmondani a fura és erősen követelőző igényeket támasztó "high fashion"-ről és az ehhez kapcsolódó testképről. Így jött létre az alább látható lábbeli, amit leginkább fétis cipőnek azonosítana be szemlélő.


Ezt a témát választotta disszertációjának témájául is. A projekt az "Ijesztően szép" címet kapta.

Rövid részlet a disszertációból:
"Embernek lenni már nem elég jó többé, sőt nem volt az sohasem. Ami teljesen világos, hogy az emberiség nem elégeszik meg azzal, ami természetből vele születik. Sem a barlanglakó ősember, sem a modern ember nem találja az emberi testet kielégítően esztétikusnak. Az emberi természet az, ami mindig több akar lenni, mint ami, és az idő kezdete óta hajlandó bármilyen extrémitásokig elmenni, hogy kifejezze a külvilágnak, hogy milyennek is szeretne látszani."
Azt hiszem ez akár a Sokkoló blog mottója is lehetne.

Ebben a cipőben lehetetlen megállni, de mit számít ez.
Az tervező üzenete beszél nekünk az ősi és modern kori testdeformáló tradíciókról, és ezek virtuális formájáról, amikor ugyanezt a deformálást egy számítógép végzi el a fotókon.

"Egyre inkább álmainkban elképzelt magunk felé fordulunk. Megszületni egy bizonyos módon, egy bizonyos testbe többé már nem életfogytiglani ítélet. Választhatunk, hogy milyenek akarunk lenni. Milyen kilátások rejlenek ebben az isten-szerű kontrollban, amivel testünkön uralkodunk?"




Ezen a videón láthatjuk miként lehet járni ebben a cipőben:

Ijesztően szép magassarkú Ijesztően szép magassarkú Reviewed by Tempera on október 27, 2013 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.