12 cipőszobor 12 ex-szeretőről mintázva, azaz ódák cipő formában

A chilei születésű, de New Yorkban élő és alkotó művész, Sebastian Errazuriz a szerelem, szex és emlékek területét fedezi fel cipő formájú szoborsorozatával. Mindegyik darab egyik múltbéli partnerére utal, a művész
számára legjellemzőbb, legemlékezetesebb vonást,  kiemelve. Ez az akár sovinisztának is nevezhető sorozat emberi lényeket egy-két tulajdonságukra redukál, mindenesetre érdekes bepillantást nyújt, hogy miként látja ex-szeretőit és ezen keresztül a női nemet a művész.
A sorozatot bemutató weboldalon minden cipőhöz tartozik egy rövid szösszenet a nővel kapcsolatban és egy fotó illusztráció is. Ezek a szövegek nem finomkodóak, minden nővel kapcsolatban leírja pár mondatban kettejük rövid történetét, egyszerű, férfias, lecsupaszított módon. Gyakran magát az alanyt is lecsupaszítva. Érdemes elolvasni. ITT.

1. "Honey" Natasha, olyan jó és édes volt hozzá és ápolta, mikor eltört a lába, hogy emiatt rögtön szakított vele, mikor felépült.



2.  "Cry Baby" Alexandra sokat sírt, és csak revánsot vett és vigaszt és keresett a művésznél a "seggfej barátja" miatt. Az együtt töltött éjszaka alatt is egyfolytában az exével smsezett és ezután sem törődött senki mással csak a "seggfejjel".



3. "Gold Digger" Alison. Aranyásónak nevezte el őt a művész, mert a férfiakban főleg a pénz izgatta őt, ezért el is hagyta a művészt legújabb Porschéval közlekedő és Brazíliai nyaralást finanszírozni tudó főnökéért.



4. "Heart Breaker" Laura. Ő volt az, akinek sikerült összetörnie a művész szívét, hozzámennie egy másik pasashoz és azóta gyerekes háziasszonnyá válnia. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy egyik melle igazi, a másikban implantátum van.



5. "Ice Queen" Sophie. Jégkirálynői címe mellett egy nagyon magas manöken is. A művész úgy érezte magát mikor meglátta a kifutón, "mintha egy Lamborghinit postáztak volna a gyerekkori szobájába". Sajnos soha nem tudta igazán felolvasztani őt.


6. "Hot Bitch" Caroline, akit a többi nő hívott k*vának. Valószínűleg minden férfit megcsalt, akivel kapcsolata volt, csakúgy, mint a művészt. De véleménye szerint a körülötte legyeskedő férfiak voltak az ő k*vái.



7. "The Virgin" Anna. Aki csak az esemény után bökte ki, hogy még szűz volt. A művész mintha hallotta volna, hogy a zuhany alatt az Üdvözlégy Máriát mormolta. Azóta annyit hallott felőle, hogy Opus Dei apáca szeretne lenni.



8. "Jetsetter" Jessica, aki gazdag családból jött és az apjának több repülője is volt, meg egy üres lakása Párizsban, ami akár a művész műterme is lehetett volna....volna, ha mindezen nagyszerű javak birtoklásának ecsetelgetése ellen nem ágált volna szegény művész méltóságérzete. Ezért hát Jessica nem kapta meg, amire vágyott az ágyban, hanem kénytelen volt elkullogni, azaz az érte küldött nagy fekete autóval elszáguldani.



9. "The Boss" Rachel, aki kőkemény feminista. A művész szerint olyan volt vele a szex, mint játszani egy bombával, amiről nem tudod, mikor robban.  Mikor legutoljára látta őt, Rachel kacér hangulatban volt, mikor a művész megpaskolta a fenekét, dorombolni kezdett, de elkövette azt a hibát, hogy még egyszer megpaskolta. Akkora pofont kapott, hogy majdnem elterült a földön.



10.  "GI Jane" Barbara, akinek az apja katonai egyenruhában nyitott ajtót. Az őrmester háza szigorúan fiúmentes övezet volt. Ezért az autóban csinálták valahol egy domboldalban. Sajnos a rendőrség lefülelte őket, miközben meztelenül menekülni próbáltak. A művész volt olyan bátor, hogy úgy döntött jobb fedezékbe vonulni a félelmetes apa elől egy időre. Azóta is rejtőzködik.



11. "The Ghost" Valentina, akivel egy tengerparton találkozott az egyik nyáron. Soha nem beszéltek, de végigszeretkezték a nyarat. A művész kicsit beleszeretett, de soha nem látta többet.



12. "The Rock" Alice, akivel sokkal több időt szeretett volna a művész együtt tölteni és még mindig szereti.



12 cipőszobor 12 ex-szeretőről mintázva, azaz ódák cipő formában 12 cipőszobor 12 ex-szeretőről mintázva, azaz ódák cipő formában Reviewed by Tempera on december 30, 2013 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.