Nagyméretű, vagy nagymama korú modellek, amputált lábú és hiányzó karú modellek - Debenhams Sokféleség kampány

Nemrég volt már egy poszt a Debenhams brit ruhakereskedelmi cég legújabb kampányával kapcsolatban, amiben arról adott hírt a Sokkoló Divat, hogy a fent említett divatcég nagyobb méretű kirakati babákat helyez el üzleteiben. 38-as helyett 46-osakat, mivel az átlag brit női méret drámaian megnőtt az elmúlt évtizedekben.
A kirakati babák mellett 2013/nyár kollekciójuk reklámkampányában, amit Sokféleség kampánynak neveztek el folytatták ezt a vonalat. De nem ez volt az első eset, hogy a Debenhams egy természetesebb testkép mellett tette le a voksát, hiszen már 2010-ben azzal keltettek médiaszenzációt, hogy megtiltották a fürdőruha reklámanyagok retusálását, valamint egy kerekesszékes modellt is alkalmaztak. Lényeg, hogy minél többet írjon a sajtó róluk,ezért sok mindent hajlandóak megtenni.

A galéria megtekintéséhez kattints a képekre
A Sokféleség kampányban egész sor olyan modellt alkalmaztak, amilyeneket egyébként ritkán látunk divathirdetésekben.
Nem elégedtek meg egyszerűen csak úgynevezett "plus-size" modellek alkalmazásával, a reklámkampányban feltűntek például fogyatékkal élők is és idősebb nők is.


  • Az "alternatív" modell Kelly, aki fél karral született és a "Missing Next Top Model" tv show megnyerésével tűnt fel
  • Stefanie Reid paralimpikonnak, akinek amputálták az egyik lábát ez volt az első modellmunkája.
  • Jada a 46-os méretű plus-size modell
  • Tess, a 34-es méretű 150 centis "petite" modell
  • Valerie (69) és Maxine (44), azt hivatottak jelképezni a kampányban, hogy bármilyen életkorban lehet jól kinézni
  • Philomena, a 46-os méretű színesbőrű plus-size modell, akinek célja, hogy ő legyen az első feket nagyméretű szupermodell
  • Hugo, aki 46 éves és a 193 centi magas Lucio













Mindenesetre, ha megnézzük a cég honlapját és webáruházát, nem igen lehet ott nyomát látni ennek a nagyon hirdetett sokféleségnek. Továbbra is az igen karcsú modellek mutatják be a ruhákat.







Nagyméretű, vagy nagymama korú modellek, amputált lábú és hiányzó karú modellek - Debenhams Sokféleség kampány Nagyméretű, vagy nagymama korú modellek, amputált lábú és hiányzó karú modellek - Debenhams Sokféleség kampány Reviewed by Tempera on január 02, 2014 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.